Emännän erikoinen

Panna cotta

Photo credit: roboppy / Foter.com / CC BY-NC-ND
Valitsin ensimmäiseksi ohjeeksi virkailijanvaihtokaronkassakin nähdyn panna cottan, koska se on todella simppeli mutta silti aivan loistava jälkiruoka. Sen voi tehdä myös maitoon, mutta itse suosin oikean kerman käyttöä, koska maku ja koostumus on tällöin huomattavasti parempi. Panna cottan voi tehdä myös liivatteen avulla, mutta tämän ohjeen sokeri on paljon helpompi vaihtoehto. Vaniljatangon tilalla voi myös käyttää vaniljasokeria, mutta tässäkin maku on parempi vaniljatankoa käytettäessä. Hyytymisaika on tällä ohjeella myös suht lyhyt, jo parissa tunnissa oli valmista.

Panna cotta (noin 4 - 6 annosta)
  • 4 dl kermaa
  • 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
  • 1 vaniljatanko

Sekoita kerma, sokeri ja tanko kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin minuutti. Jaa seos annosastioihin, ja anna jäähtyä parista tunnista muutamaan tuntiin.

Panna cottalle käy loistavasti seuraksi marjamelba, tässä tapauksessa mustaherukka sellainen. Melballa tarkoitetaan siis marjakastiketta.
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 300 g mustaherukkaa
  • (loraus mustaherukkalikööriä)
Keitä vesi ja liuota sokeri siihen. Sen jälkeen lisää  marjat. Keitä noin 10 minuuttia ja lisää mahdollinen likööri. Anna jäähtyä ja soseuta sauvasekoittimella. Tämän jälkeen melban voi pusertaa siivilän läpi, mutta se ei ole pakollista. Käytettäessä pakastemarjoja kannattaa myös vähentää veden määrää, koska tuolloin marjoista irtoaa enemmän nestettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti