Panna cotta
Photo credit: roboppy / Foter.com / CC BY-NC-ND |
Panna cotta (noin 4 - 6 annosta)
- 4 dl kermaa
- 1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
- 1 vaniljatanko
Sekoita kerma, sokeri ja tanko kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin minuutti. Jaa seos annosastioihin, ja anna jäähtyä parista tunnista muutamaan tuntiin.
Panna cottalle käy loistavasti seuraksi marjamelba, tässä tapauksessa mustaherukka sellainen. Melballa tarkoitetaan siis marjakastiketta.
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 300 g mustaherukkaa
- (loraus mustaherukkalikööriä)
Keitä vesi ja liuota sokeri siihen. Sen jälkeen lisää marjat. Keitä noin 10 minuuttia ja lisää mahdollinen likööri. Anna jäähtyä ja soseuta sauvasekoittimella. Tämän jälkeen melban voi pusertaa siivilän läpi, mutta se ei ole pakollista. Käytettäessä pakastemarjoja kannattaa myös vähentää veden määrää, koska tuolloin marjoista irtoaa enemmän nestettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti