Lea Timonen (1917 - 2013) in memoriam

Lea Timonen (1917 - 2013)

Karjalaiset ylioppilaat muistavat kiitollisina unohtumatonta, viisasta ja ystävällistä Lea Timosta. Helsinkiläistyneen impilahtelaisen sydämessä karjalaisuudella oli aina tärkeä sija, ja Karjalaisen Osakunnan opiskelijat saivat oman osansa tästä huomiosta. On erittäin harvinaista, että inspehtorin puoliso niin lämpimästi, aktiivisesti ja vieraanvaraisesti on mukana osakunnan elämässä. Hänen valoisa, vapauttava persoonansa antoi nuorille uskoa elämään ja luottamusta omiin mahdollisuuksiin.

Monet osakuntasukupolvet ovat saaneet nauttia Timosten kodin vieraanvaraisuudesta. Vielä 2010  osakuntalaiset saivat kesäretkellään kutsun Timosten kesäpaikkaan, jossa yli 90-vuotias Lea Timonen emännöi nuoria ehtoisasti. Timoset osallistuivat myös kauan inspehtorikauden jälkeen aktiivisesti osakunnan tapahtumiin ja omalta osaltaan edistivät perinteiden jatkumista osakunnassa.

Karjalainen Osakunta ja Seniores Carelienses laskivat Lean siunaustilaisuudessa kukkatervehdyksen levein punamustin nauhoin. Lean muisto elää lämpimänä mielissämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti