Helsingin helmiä – käy täällä ja rakastu kaupunkiin!

Kun asuu tarpeeksi kauan jossakin, alkaa kullekin kuin itsestään muodostua kantapaikkoja, joissa mieluiten viettää vapaa-aikaansa. Kaikilla kaupungeilla on omat piirteensä ja puolensa, jotka tekevät siitä omanlaisensa. Ja kullakin kaupunkilaisella on omat suosikkinsa ja mielipiteensä asuinpaikastaan.

Puukellon toimituskunta päätti paljastaa, mikä meidän mielestämme tekee Helsingistä juuri Helsingin sekä sen, mistä me täällä pidämme eniten.

Kaivarin kanuuna

Eirassa sijaitseva itsepalvelukirpputori. Siisti ja valoisa! Kiva kierrellä. Joitakin myyjiä lukuun ottamatta hinnat yleensä kohdillaan ja löytöjen tekeminen usein hyvinkin todennäköistä. Tarjolla usein ketjuliikkeiden edellisten kausien muodin lisäksi myös merkkituotteita (esim. Filippa K, Tommy Hilifger) sekä vintageihanuuksia. Lisäksi kirjoja, kenkiä, leluja, astioita. Myynnissä myös kahvia ja pientä naposteltavaa.

Kakkugalleria

Kakkugalleria
Kolmea kahvila-myymälää sekä yhtä leipomoa Helsingissä pyörittävä Kakkugalleria on mukava vaihtoehto isoille ketjukahviloille. Kakut eivät ole pakasteesta, vaan ihania ja tuoreita. Hinnatkaan eivät päätä huimaa; kahvi tai tee ja kakkupala irtoaa kuudella eurolla. Lisäksi kakkua saa yhteen annokseen halutessaan kahta laatua, sillä palat leikataan aina puolikkaiksi paloiksi. Tarjolla myös Fredan myymälässä kakkubuffet: maksa 11,5€/13,5€ ja syö niin paljon kakkua kuin haluat (max. 2 tuntia). Kokeilkoot ken pystyy! Yhdessäkin makoisassa kakkupalassa on itselleni jo riittävästi. Suosittelen ehdottomasti Kakkugalleriaa!

Antikvariaatti Punainen Planeetta

Viihdyn paikoissa, joissa ympäriltään löytää paljon kirjoja. Lemppareitani ovat antikvariaatit, joissa voi tehdä löytöjä kohtuuhinnoin. Helsingissä vierailen useimmiten Punaisessa Planeetassa Hermannissa, enkä ole vielä koskaan lähtenyt sieltä tyhjin käsin.

Rikhardinkadun kirjasto

Kantiskirjastoni puolestaan sijaitsee Rikhardinkadulla. Vanha kaunis rakennus, tunnelmallinen miljöö ja kattava tarjonta miellyttävät.

Rikhardinkadun kirjasto

Raitiovaunut

Yksi asia, mikä tekee Helsingistä Helsingin, on raitiovaunut. Matkustusväline, jolla ei kovinkaan monessa kaupungissa pääse kulkemaan. Raitiovaunussa on urbaania tunnelmaa ja ikkunoista saa samalla ihailla ympärillä avautuvaa kaupunkia. Erityisen käteviä ratikat ovat lyhyitä matkoja kulkiessa, sekä matkalla välillä Vallila – yliopiston päärakennus. Ratikkaa tosin ei kannata valita, jos on kiire.

Mäkelänrinteen bussipysäkki

Mäkelänrinteen bussipysäkki
Vaikka nostankin bussipysäkin erityiseksi paikaksi Helsingissä, niin se ei tarkoita sitä, että intohimoni olisi pysäkeillä seisoskelu. Muun muassa Mäkelänrinteen pysäkin ”erikoisuus” on, että siellä ei tarvitse hengailla pitkään, sillä julkinen liikenne toimii. Pysäkille mennessä ei tarvitse miettiä myöhästyykö jostain bussista, sillä seuraava tulee kuitenkin nopeasti. Julkinen liikenne ei myöskään mene nukkumaan klo 22.00 vaan kaupungille ja sieltä pois pääsee melkein milloin vain.

Pikku-Vallila

Pikku-Vallila on sympaattinen, alle 30 ihmistä vetävä pieni lähiökapakka Puu-Vallilan sydämessä, lähellä Vallilan kallioita. Mäkelänkadulle matkaa on sata metriä, mutta Pikku-Vallila on kuin toisesta todellisuudesta. Varsinkin kesäisin paikan ja poikkikadun tunnelma on kuin suoraan seesteisestä pikku puutalokylästä. Pikku-Vallilassa musiikki ei ole liian kovalla, mikäli sitä on ollenkaan, eikä tv suolla roskaansa liiallisella volyymilla muulloin kuin ehkä suurten jalkapallo-otteluiden aikaan. Normaaliaikoina pöydässä voi jutella henkeviä ilman huutamista.

Hintataso on jonkin verran korkeampi kuin parin sadan metrin päässä Mäkelänkadulla sijaitsevassa Pub Magneetissa. Sandels-tuopin saa noin viidellä eurolla, kun Magneetissa Karjala-tuoppi maksaa kolme yhteisvaluuttaa. Puutalomiljöö on kuitenkin kertaluokkaa miellyttävämpi paikka oluenjuontiin. Lisäksi Pikku-Vallilasta saa myös purtavaa. Toastit eivät ehkä ole suuria gourmet-elämyksiä, mutta toimivat erinomaisesti oluen kanssa.

Lisäksi on mainittava värikäs terassikalusto, joka on kesäisin nähtävyys itsessään. Terassia majoittavat kaiken lisäksi usein erittäin joviaalit kanssaoluistit, joiden kanssa kumoaa mielellään tuopin jos toisenkin. Keskipäivän aurinko porottaa touko–elokuussa terassille niin kutsuvasti, että paikalle voisi jäädä notkumaan tuntikaupalla joka päivä.

Meri ja saaret

 Rajasaari, Korkeasaari, Suomenlinna, merimelonta + pakoa kaupungin vilinästä.

Helsinki on alueeltaan pieni

Vaikka Helsinki on Suomen suurin kaupunki, kantakaupungin alue tuntuu tiiviiltä. Useasti olen saanut yllättyä siitä, miten nopeasti keskustassa pääsee kävellen paikasta toiseen, jos aiemmin mainittu julkinen liikenne ei toimikaan. Keskusta on lisäksi yhtenäinen alue, se tuntuu kaupungilta, eikä sitä ole ripoteltu useaan paikkaan. Kuten julkinen liikenne myöskään kaupunki ei hiljene ja autioidu täysin iltaisin, öisin ja sunnuntaisin.

Kokonaisuus

Helsinki on sopivan iso; saa olla yksinään silloin kun huvittaa mutta kaduilla törmää tuttuihin. Ratikat (ja toimiva julkinen liikenne yleensä), monennäköiset ihmiset, vanhat kerrostalot, hälinä, eri kielten sekamelska, erinäköiset kaupunginosat, kahvilat - lista voisi jatkua ja jatkua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti