Q:n palsta

Osakuntien välinen yhteistyö on hieno asia.

Huomasin tämän wanhan viisauden jälleen kerran ollessani marraskuun lopussa Pohjalaisen talosäätiön 100-vuotisjuhlassa. Jo kypsään ikään ehtineet, reilusti yli kuusikymppiset pohjalaissennuherrat innostuivat aivan hillittömästi kertoessani olevani karjalaisten edustaja. Kuulemma heillä oli ollut aikoinaan todella hyviä bileitä tuolloin upouudessa Vallilan kerrostalokompleksissa karjalaisten kanssa. Tätä ei toki ollut vaikea uskoa, hyviä bileitähän siellä vieläkin on.

Aika varmasti kultaa muistot, mutta on totta, että paljosta osakunnan toiminnassa voimme kiittää osakuntien yhteistyötä. Osakuntatilat, osakuntakämpät sekä HYY-toiminta ovat vain muutamia näkyvimpiä osoituksia hyvin sujuneesta yhteiselosta. Unohtaa ei myöskään sovi yli rajojen ulottuvaa toimintaa Viron ja Ruotsin suuntaan.

Mennyt ei kuitenkaan ole tae tulevasta. Osakuntien välinen kommunikaatio riippuu kulloisistakin aktiiveista ja heidän tekemisistään. Hyvätkin suhteet voidaan helposti pilata muutamissa vuosissa. Tuolloin menneiden aikojen glooriasta ei ole mitään hyötyä.

Haluaisinkin kehottaa kaikkia Karjalaisen Osakunnan jäseniä ikään tai osakuntavuosiin katsomatta käymään katselemassa muidenkin osakuntien tapahtumia. Osakunta tarjoaa tähän seikkailuun jopa taloudellista tukea. Kiinnostaisiko esimerkiksi osallistua täysin (tai puoliksi, mikäli otat avecin/kaverin mukaan) sponssattuna KSO:n tai EPO:n vuosijuhliin? No problem! Ole vain hereillä kokouksessa, kun kutsu saapuu alkuvuodesta osakunnalle. Ainoa vaatimus on, että kannat punamustaa nauhaamme ylpeydellä juhlien ajan (joo, saunassa ei tarvitse pitää nauhaa, mikäli semmoinen on järkätty). Samalla edistät automaattisesti osakuntien välistä yhteistyötä.

Koska tämä Puukello on vuoden viimeinen numero, haluaisin tähän loppuun noudattaa kappalaisen praasniekkasaarnassaan esittämää vinkkiä kiitosten jakamisesta. Eli, kiitokset kaikille vuoden 2012 virkailijoille ja muillekin osakunnalla pyörineille ihmisille. Ilman teitä ei mikään olisi mahdollista! Toivon näkeväni mahdollisemman monen uudestaan myös vuonna 2013.


ANTTI SAARELAINEN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti