Osakunnan asuntoja (osa 2)

Puukellon edellisessä numerossa esiteltiin kolme erilaista osakunnan asuntoa asukkaiden  näkökulmasta. Tällä kertaa esittelyvuorossa ovat Annan kaksio Patolasta ja Katrin yksiö Vallilasta.


Anna asuu Patolassa 42,5 m2:n kaksiossa, jonne hän muutti tänä syksynä. Anna harkitsi asuntoa hakiessaan myös Vallilan asuntoja, mutta halvemman hinnan ja isomman asunnon takia hän valitsi Patolan. Kaksiossa on Annan mielestä toimiva pohjaratkaisu, paljon säilytystilaa ja muutenkin tilavuutta. Annan kaverit kehuvatkin asuntoa ja hämmästyvät kuullessaan vuokran suuruuden (=pienuuden).

Kysyttäessä asunnon huonoja puolia, Annan täytyy miettiä hetki. Huonoja puolia löytyy, mutta ne ovat enemmän pieniä kauneusvirheitä. Hyllyllisiä vaatekaappeja on vähän ja kaappien sisältä löytyy tuulahdus menneiltä vuosikymmeniltä vihreiden ovien ja hyllypapereiden muodossa. Asunto on myös melko kylmä ja luonnonvaloa ei tule juurikaan sisälle.

Heti muutettuaan Anna muokkasi asuntoa enemmän mieleisekseen. Eteisen ovi sai lähteä ja kaksi seinää sai uuden värin. Sisustuksessaan Anna yhdistelee uutta ja vanhaa sekä pitää skandinaavisesta tyylistä. Puolivahingossa asuntoon on kuitenkin kertynyt aika paljon värejä kompensoimaan asunnon pimeyttä.



Katri muutti osakunnan fuksiasuntoon syksyllä 2010. Kaksi vuotta siinä asuttuaan, hän koki tarvitsevansa lisää tilaa ja muutti 28 m2:n yksiöön. Katrista tämä asunto on juuri sopivan kokoinen ja se sijaitsee kivalla paikalla. Vallilasta on lyhyt matka keskustaan, mutta sieltä löytyy muutakin kuin asfalttiviidakkoa koiran kanssa ulkoiluun.

Nykyinen asunto on Katrista enemmän kodintuntuinen kuin pienempi 17,5 neliön yksiö. Vuokra on tietenkin kalliimpi, mutta Helsingin vuokratasoon nähden edelleen halpa. Myös pohjaratkaisu on toimiva; asunto on jaettu pienellä väliseinällä kahteen eri tilaan. Lattian muovimatto ja kaappien ovet eivät miellytä Katrin silmää, mutta ne ovatkin asunnon harvoja huonoja puolia. Katrille tärkeää asunnon suhteen on myös se, että siellä saa asua Katrin koira Mei. Osakunnan kaikissa asunnoissa Domman fuksikämppiä lukuun ottamatta saa pitää lemmikkejä.

Katri sisustaa asuntoaan oman mielensä mukaan ja kalusteita on kertynyt niin Ikeasta, kirpparilta kuin roskalavaltakin. Katrin mielestä kodissa saa näkyä eläminen eikä kaiken tarvitse olla piilossa minimalistiseen tyyliin.


HANNA AHTONEN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti