Emännän erikoinen

Espanjalainen paella

Kuva: avlxyz / Foter.com / CC BY-SA

Tässä Kruthorn-sitseillä hyväksi todettu espanjalaisen paellan resepti. On jopa yllättävän nopea valmistaa! En pistä mausteille mitään mittoja, sillä se on täysin sovellettavissa oleva makuasia :)
  • 1 dl ruokaöljyä
  • broiskua
  • chorizo-makkaraa
  • suolaa
  • 1 kpl sipuli
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 kpl tomaattia
  • 1 kpl paprika
  • 0,25 tl sahramia
  • 3 dl riisiä
  • 9 dl vettä
  • 1 kpl lihaliemikuutio
  • mustapippuria
  • (100 g pakasteherneitä)
  • 3 dl katkiksia
  • 200 g sinisimpukoita
  • puolikkaan sitruunan mehu
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää chorizo ja broisku (sitseillä käytin grillattua broileria, joten lisäsin sen vasta lopussa). Ruskista ja mausta suolalla. Lisää sipuli, valkosipuli, (kuoritut, jos jaksat) tomaatit sekä paprika. Nämä kaikki voit pilkkoa millaiseksi ikinä haluat! Kääntele, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää sahrami ja riisi. Kaada vesi kattilaan. Kannattaa lisätä vesi pikku hiljaa, että näet, mikä on oikeasti hyvä määrä. Kiehauta. Lisää liemikuutio ja mausteet. Hauduta paellaa noin 25 minuuttia ja lisää lopuksi (herneet ja) äyriäiset. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Tarjoa sitruunalohkon kera. Nam :)

LEENA POHJAMO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti