Pääkirjoitus

Aina ei mene kovin hyvin. Joskus ei mene hyvin millään tavoin. Eikä voisikaan. Jos elämä olisi tasapaksua purppurahattaraa, ei onnellisia hetkiä osaisi arvostaa. Mutta kun välillä vähän harmittaa tai oikein kunnolla vituttaa, hyvät hetket tuntuvat vielä paremmilta. Äitini (heh) kerran totesi, että krapulassa on se hyvä puoli, että kun paha olo on ohi, normaali olo tuntuu kerrassaan mahtavalta. Se on kyllä totta. Pitää siis välillä pyöriä niissä pohjamudissa, että pilvenreunoilla loikoilu tuntuisi oikeasti niin hyvältä, kuin sen kuuluukin. Että voi huomata, miten kevyt askel taas lopulta voikin olla – varsinkin kun ekan kerran saa kulkea taas tossuissa pitkin katuja.

Olen taas kerran – monien muiden tavoin – huomannut, miten paljon auringosta saa energiaa. Siitä eivät ime kasvuaineita pelkästään ikkunalaudalla kurottelevat kasvit, vaan myös niiden kastelija. Se saa sekä vihreät lehdet että punaiset suunpielet kohoamaan. Ja pisamat nenänvarressa loistamaan. Niin ihmeellistä on auringonvalo. Pitäisi ehkä oikeasti muuttaa jonnekin vähemmän pohjoiseen, jossa aurinkoa riittäisi niin paljon, ettei tule huonoa omatuntoa, jos viettää edes yhden paistepäivän sisällä. Että aurinkoon ja lämpöön ja valoon oikein kyllästyisi, kun kulkee paljain varpain kuumalla tiellä ja tuntee miten asfaltti polttaa ja on paras päivä kesästä. No mutta kukapa tietää – sammakkoennustajia lukuun ottamatta, minkälainen kesä tänne tällä kertaa saadaan.

Seuraavien säkeiden avulla teen mielikuvamatkan keväästä aina elokuun koittoon ja jään odottamaan luonnon vihertymistä täyteen loistoonsa. Toivotan kaikille superihanaa suvea!

  ”On siis kevät/ kuljen Hakaniemen rantaan/ tuuli ei tuule mutta sade kyllä jaksaa/ kevät...”
   
    ”Anna tuulen puhdistaa/ nostaa helmoja/ heittää hiukset sekaisin/ kevätmyrskyn kastella/ mekko liimata kiinni vartaloos/ niin olet kaunis/ kaunis/ ja maailma on sun”

    ”Sillä ilta-aurinko mulle hymyilee/ Mä sanon jee, se sanoo jee/ Ja koko kaupunki huutaa je-he-he-hee”

    ”Röyhelöitä niittivöitä/ valoisia kesäöitä/ polttaa kevytsavukkeita/ juoda Apsii kioskilla/ nyppii päivänkakkarasta/ terälehdet yksi kerrallaan”

    ”Polttaa kesäkatu miestä/ kosteaa höyryä nousee tiestä/ Polttaa asfaltti ja tiili/ hengityksen täyttää pölyn sekä hiili/ Autojen pakokaasu huumaa/ Kadulla on kuumaa/ Kadulla on kuumaa ”

    ”Muistatko miltä tuntuu/ juopua kesäyönä/ hölmöstä rakkaudesta/ kastella jalat heinikossa/ suudella poikaa aidan takana/ siellä missä nokkoset lakastuu”

    ”Nyt on meille hyvä ilma/ ja hyvä meininki/ meil on mukana koira/ ja eväspaketti/ sä oot pakannu ruokaa/ ja mä juotavaa/ tääl on hyvä olla/ ollaan mitä halutaan”

    ”Tällaisena kesäyönä en halunnut mennä nukkumaan/ pakotin sut lähtemään vaikka tiesin sua ei odota mikään/ nyt on jo pimeää/ huomenna vaihtuu elokuuksi/ pimeässä katsoin selkää joka pyysi huuda perään”
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti