Q-palsta



Kevät on täällä! Kevään tulo tarkoittaa yliopisto-opiskelijalle lomaa tai useimmille enemmän työtä. Osakunnalla taasen toiminta hiljenee kesäksi. Allekirjoittanut ainakin tervehtii taukoa ilolla, sillä sitsejä alkoi kertyä jo vyön alle enemmän kuin olisi ollut terveellistä.

Minulle kesä on aina ollut tilaisuus päästä irti opinnoista ja opintoelämästä. Täysimääräisten työpäivien jälkeen ei moisille olisi ollut energiaakaan. Kaikkien kohdalla ei näin kuitenkaan voi sanoa. Jotkut haluaisivat, syystä tai toisesta, opiskella myös kesällä.

En voikaan käsittää yliopiston kesäopintojen suppeutta. Tiettävästi yliopistojen henkilökunnalla ei ole reilun kolmen kuukauden kesälomaa. Mikseivät he voisi siis olla ”normaalissa” työssään edes puolet tuosta kesäajasta? Varmasti monen valmistuminen helpottuisi, kun kesäaikaan olisi saatavilla kursseja ja hyviä tenttimahdollisuuksia. Asia saattaisi ratkaista monta viime aikoina esiin tuotua ongelmaa opiskelijoiden valmistumiseen liittyen.

Mikäli kesästä tulisi tulevaisuudessa kolmas lukukausi, olisi tietenkin mietittävä tarvitaanko lisäksi opiskelijajärjestöjen kesätoimintaa. Tähän asti moinen on ollut varsin rajoittunutta. No, ehkä täysimääräinen toiminta olisi liikaa vaadittu, mutta jonkinlaista aktivoitumista olisi varmaan tehtävä myös osakunnassa. Joka tapauksessa niin kauan kuin kesäopinnot ovat täysin toissijaisia yliopistossa, moinen pohdinta on täysin teoreettista.

Vaikka opinnot ovat siis kesällä useimmilta suurimmaksi osaksi jäissä, osakunta ei kuitenkaan täysin hiljene. Kesäkuussa järjestetään perinteinen Jollaksen kesäsauna, elokuussa yritämme järjestää kesäretken ja aivan elokuun lopuksi järjestetään itäsuomalaiset kesäjuhlat. Nähdään siis myös kesällä (vaikka sitten Ilosaarirockissa, jos ei muualla)!

Hyvää kesää kaikille!

ANTTI SAARELAINEN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti