Q-palsta

Syyslukukausi on täällä jälleen. Samaten käynnistyy uusi osakuntasyksy ja –talvi. Tässä vaiheessa voidaankin pohdiskella sitä, mitä jäi käteen viime lukuvuodesta. Mikä meni siis oikein ja missä jäi parannettavaa.

Mielestäni osakunnan suurin etu ovat erilaiset ihmiset, joita näkee mukana toiminnassa. Se, että porukkaa on vähän joka alalta ja maailmankatsomuksesta antaa opiskelijan elämälle uudenlaista värinää. Viime lukuvuonna oli jälleen mukava nähdä uusia kasvoja erilaisista taustoista. Myös tänä vuonna olen jo saanut tutustua hauskoihin tyyppeihin ja toivon, että tapaan heitä vielä lisää ennen vuodenvaihdetta.

Osakunnan suurin ongelma lienee sen pieni koko. Osittain tämä johtuu tietenkin kanta-alueemme pienuudesta. Etenkin aktiiviporukka on pitkään ollut suhteellisen pieni. Tämä asia tosin koskettaa lähes kaikkia opiskelijajärjestöjä ja osakuntia laskennallisesta jäsenmäärästä tai kanta-alueesta huolimatta. On joka tapauksessa huolehdittava, että jatkossa olemme entistä avoimempia uusille ihmisille ja ideoille. Osana muutoksen kannustamiseen on tietenkin se, että me ”vanhat jäärät” jäämme luonnollisista syistä vähitellen sivuun toiminnasta.

Miten sitten osakunnan syksy jatkuu? Kaikkea kivaa on tiedossa, mutta hauskin tapahtuma ovat tietenkin virkailijavaalit (hehe). Muistakaa rohkeasti hakea erilaisiin tehtäviin. Tänä vuonna myös kuraattorin posti vapautuu ja meikäläinen jättää tehtävät uusille kasvoille.
 
Hyvää loppusyksyä kaikille!

ANTTI SAARELAINEN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti