Helppoa ja halpaa asumista Karjalaisen Osakunnan asunnoissa

Karjalaisella Osakunnalla on paljon asuntoja suhteutettuna sen jäsenmäärään. Viime vuosina kaikki osakunnan aktiivijäsenet ovat saaneet asunnon asuntohaussa (asuntohakemuksen ollessa puutteeton), ja muutamia asuntoja on jäänyt myös muille jäsenille. Asunnot sijaitsevat Vallilassa, jossa on enimmäkseen yksiöitä ja muutama kaksio, ja Patolassa, jossa on kaksioita ja kolmioita. Lisäksi Patolaan ollaan juuri rakentamassa uutta taloa, johon Karjalaiselle Osakunnalle on tulossa muutama noin 30 m²:n yksiö. Osakunnan erilaisissa asunnoissa asuvat Heikki, Veera sekä Emmi ja Antti kertoivat oman näkökulmansa osakunta-asumiseen.


”Pärjään suht yksinkertaisella”

"pärjään suht yksinkertaisella"
Kuva: Heikki Karvinen
Heikki on muuttanut Vallilan 17,5 m²:n yksiöönsä heti fuksivuotenaan saatuaan asunnon fuksiasuntohaussa. Heikki muutti osakunnalle, sillä fuksiasuntohakemuksen tekeminen ei vaatinut paljoa, ja hänellä kävi hyvä arpaonni. Asunnon hyviä puolia ovat keskeinen sijainti sekä asumisen helppous ja halpa hinta. Heikille on asunnossaan tarpeeksi tilaa, sillä hän pärjää suht yksinkertaisella sisustuksella. Asunnossa parantamisen varaa olisi keittiötilassa. Lisäksi talon hissi voisi olla suurempi ja vähemmän reistaileva. Heikki kehuu asuintaloaan rauhalliseksi, vaikka asunnot ovatkin opiskelijakämppiä. Vain kerran Heikin on tehnyt mieli lopettaa naapurin aamuyön jatkot aikaisen työaamun odottaessa. Yleensä hän on vain mennyt mukaan juhliin, jos ei ole saanut nukuttua muiden juhlimisen takia.

Oikea koti

Oikea koti
Kuva: Veera Hatakka
Myös Veerasta on mukavaa, että naapurista löytyy kavereita bile- tai iltateeseuraksi. Veera on muuttanut juuri takaisin 32,5 m²:n kaksioonsa vaihtovuoden jälkeen. Hänestä osakunnan asunnoissa on rento meininki ja hyvä asua, sillä asunnot ovat halpoja yksityisiin verrattuna, naapurit eivät ole tiukkapipoisia ja Vallilan sijainti on mainio. Vallilaan on inhimillistä kävellä keskustasta aamuyölle venähtäneen illanvieton jälkeen. Veeralle on tärkeää, että asunto näyttää ja tuntuu oikealta kodilta. Hän rakastaa sisustamista ja on muuttanut asunnon ilmettä vaihdon jälkeen taluluilla ja uudistamalla värimaailmaa. Kaksiossa on Veeralle hyvin tilaa, kaappeja on paljon ja kaksi huonetta mahdollistaa eri toimintojen sijainnin eri huoneissa. Asunnon huonoin puoli on sen keittiötilan pienuus asunnon kokoon suhteutettuna.

Patolaan päätynyt pariskunta



Patolan 60 m²:n kolmiossa asuva kuraattori-varakuraattori pariskuntamme Antti ja Emmi ovat valinneet Patolan asunnon suuren koon ja alhaisen hinnan vuoksi. Kolmioon mahtuu hyvin molempien tavarat, myös Emmin kangaspuut. Sisustusasioissa pariskunta on päässyt sopuun niin, että Emmi ehdottaa sisustusratkaisuja Antin kelpuutettavaksi. Aikaisemmin he ovat molemmat asuneet itsekseen Vallilassa ja Antti lisäksi Patolan kaksiossa, minkä vuoksi he osaavat hyvin vertailla Patolaa ja Vallilaa. Patolan asunnoissa on yksi asia, jota Vallilasta ei löydy – oma lasitettu parveke! Patolassa pääsee myös melkeinpä aina kun haluaa sekä saunaan että pesutupaan. Vallilan sijainti on Patolaa parempi, mutta Patolastakin pääsee hyvin liikkumaan erityisesti autolla ja poikittaissuuntaisia bussireittejä pitkin.

HANNA AHTONEN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti