Isännän ihmeellinen

Kantarellivodka

Pohjan perillä vaeltaessani, maakunnan mantuja harppoessani iski minuun suuri tarve – jano oli tyrehdytettävä! Onneksi tiesin mailla niillä asustavan suuren juomantekijän. Suon reunaan astuessani näin jo pienen ja pahaisen pirtin, jossa asui vanha jänkhän noita – tuo heinäkenkien kauhu!

Tiesin tulleeni vaaralliseen paikkaan, mutta perääntyä ei enää voinut. Siispä juotavaa mentihin kysymään! Tovin kuluttua juosten riensin paikalta pois akan käkätyksen kummitellessa korvissani, mutta tärkein oli saavutettu – pullo kourassa kirmattiin!

Kummalta näytti puteli, muta ei siinä käynyt valittaminen, sillä eihän sitä näön takia juodakaan. Arvuuttelin pullon avaamista kuitenkin aina Helsinkiin asti, sillä ei sitä Lapin kasvateista koskaan tiedä. Turhaan sitä tuli voivoteltua, sillä pullossa sisältö oli täyttä kultaa! Vodka ja kantarellit vuoron perään hivelivät makunystyröitä, mutta harmillisen pieneksi jäänyt oli pullo, kun jo kohta tyhjänä edessä nökötti. No, pääseepähän sitä kohta maakuntaan lisää hakemaan.

Kuva: Olli Salminen
    Resepti
Laulaen ei livertänyt juoman lähtehistä,
ei tietoa tohdinnut tavata,
 kerrottu ei kaiken kaavaa,
synkästä synnystä ei syleksitty

 Vaan pienen maistin maistelimme,
 kevyen kulauksen kumosin,
siitä syntyi tieto meihin,
 reseptin rahakkaan repäisin:

Kantarelleja ja vodkaa!







OLLI SALMINEN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti