Uusi sielu - Vanha pieru

Uusi sielu


Nimi: Iris Pitkänen
Ikä: 20
Syntymäpaikka: Joensuu

Miksi ja milloin tulit osakuntaan?
En tuntenut täältä Helsingistä oikeastaan ketään kun tänne muutin, joten ajattelinpa että voisi olla hauskaa tsekkailla meininkejä oman ainejärjestön lisäksi myös osakunnalta. Lisäksi olin kuullut tutuilta, että osakunnilla on yleensä tarjolla hyviä (ja halpoja) kämppiä. Ja osakuntaan tulin siis viime syksynä kun aloitin opiskelun Helsingin yliopistossa.

Ensimmäiset muistot osakunnasta?
Ihan perinteisesti fuksipäivystykseltä, kun kävin kirjoittautumassa osakuntaan ja hirveä hässäkkä oli päällä. Olihan se vähän kuin olisi tullut kotiin, kun kaikki sanoi ”mie” ja ”sie”.

Osakunta-aktiivisuus:
Olen tällä hetkellä apuemäntänä, Puukellon toimituskunnassa sekä koulutus- ja rekrytointitoimikunnassa. Viime vuoden puolella olin mm. järkkäämässä pikkujouluja.

Mitä opiskelet ja miksi juuri sitä?
Tällä hetkellä opiskelen yleistä valtio-oppia. Ajattelin kai hakiessani, että olisi siistiä olla vaikka politiikan toimittaja tai jonkin ministeriön virkamies. Täytyy myöntää, että tällä hetkellä haaveissa on toinen pääaine, vaikka en valtio-oppia haluakaan mitenkään dissata.

Vallila vai Patola?
Patolassa en ole ikinä käynyt, mutta voisin kyllä kuvitella asuvani kummassa vaan, kunhan pääsen täältä HOAS:in solusta pois!

Paras tapa viettää vapaapäivä?
Sopiva sekoitus laiskottelua (sängystä voi nousta kaksi tuntia sen jälkeen kun on herännyt ja syödä aamupalaa seuraavat kaksi tuntia), niitä asioita, jotka on pitänyt tehdä jo pitkään (esimerkiksi se viimeistä viikonloppua oleva näyttely Ateneumissa tai kenkien lankkaus) ja hyvää seuraa totta kai.

Mitä odotat tulevalta keväältä?
Saattaa olla pääsykoeurakka edessä, jos tosiaan aion sen toisen pääaineen vielä hankkia.

Mitä katsot TV:stä?
Fyysistä, ”ihan oikeaa” TV-laitetta en omista, mutta myönnän kyllä katsovani Putousta Katsomo.fi:stä, vaikka tänä vuonna sketsihahmojen taso onkin laskenut kuin lehmän häntä.

Viestiä vanhoille pieruille?
Haiskaa osakunnalla vielä pitkään.

Ketä pitäisi haastatella seuraavaksi?
Ketäs fukseja ei ole vielä haastateltu? Heidiä!


Vanha pieru

Nimi: Martta Huttu
Ikä: 21
Syntymäpaikka: Nurmes

Miksi ja milloin tulit osakuntaan?

Syksyllä 2010. Olin kuullut osakunnasta abi-infokierroksella ja sain fuksikämpän, joten ajattelin tutustua toimintaan.

Ensimmäiset muistot osakunnasta?
Ensimmäinen muisto on fuksipiknik. Nousin bussiin Mäkelänrinteeltä ja huomasin, että vastapäätä istuvalla oli osakunnan paita päällä. Koska olin epävarma osakunnan sijainnista ja uskoin vahvasti, että vastapäinen henkilö oli kaverinsa kanssa menossa osakunnalle, päätin varjostaa heitä. Saapuessamme Domus Gaudiumille edelle kulkijat näyttivät korttinsa ovella lukijalle ja ajattelin, että minnekähän tässä vielä joutuu. Portaita alas kävellessä rohkenin kysymään heiltä, että olivathan he menossa samaan paikkaan kuin minäkin. Onneksi olivat ja pääsin onnistuneesti mukaan fuksipiknikille.

Osakunta-aktiivisuus:

Enimmäkseen sihteeri ja apuemäntä.

Mitä opiskelet ja miksi juuri sitä?
Farmasiaa, koska se nyt sattui hakuvaiheessa kiinnostamaan eniten.

Vallila vai Patola?

Vallila.

Paras tapa viettää vapaapäivä?

Vapaapäivä, mitä se on? Jotain syötävää kenties?

Mitä odotat tulevalta keväältä?

Aurinkoa, pääsiäiskarkkeja ja harjoittelun loppumista.

Mitä katsot TV:stä?
Minulla ei ole telkkaria, joten katsomiset jää vähälle.

Viestiä uusille sieluille?
Rohkeasti mukaan vain! Vaikka osallistuminen olisi jäänyt vähälle, niin koskaan ei ole liian myöhäistä tulla toimintaan mukaan. Osakunnasta kannattaa ottaa kaikki irti (muukin kuin halpa kämppä).

Ketä pitäisi haastatella seuraavaksi?

Oikeesti vanhaa pierua!


KATRI PARVIAINEN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti