Vuosijuhlat

Kuva: Katri Parviainen
Karjalaisen osakunnan 108-vuotisjuhlia vietettiin tänä vuonna maaliskuun puolella 2.3.2013. Vuosijuhlat olivat poikkeuksellisen suuret, sillä Pohjois-Karjalan valtuuskunta juhli samassa juhlassa viisikymmenvuotista taivaltaan. Juhla järjestettiin idyllisessä ravintola Sipulissa Katajanokalla. Sää ei tänä vuonna suosinut juhlijoita, sillä ulkona tuuli ja pyrytti runsaasti lunta.

Kuva: Katri Parviainen
Vuosijuhlamestareina toimivat Anna Eronen ja Kaisa Kortelainen. Juhla aloitettiin perinteisesti tervehdyksillä. Edustajia oli paikalla Savolaisesta, Wiipurilaisesta, Kymäläisestä, Etelä-Suomalaisesta ja Turun Savo-Karjalaisesta osakunnasta. Pitkän tauon jälkeen Uppsalasta oli saapunut kaksi edustajaa juhliimme ja myös Korp Vironia oli edustettuna kolmen miehen voimalla. Tervehdyksien yhteydessä jaettiin myös Artin ja Onnenmäen säätiön stipendit osakuntalaisille.

Kuva: Katri Parviainen
Juhlan pöytäosuus sujui varsin mallikkaasti, vaikka vuosijuhlamestarit pelkäsivät etukäteen sen venymistä. Ruoka Sipulissa oli maukasta. Alkuruokana oli kuohkeaa simpukka-chorizokeittoa, pääruokana paahdettua siikaa ja jälkiruokana suklaakakkua. Juhlan aikana kuultiin kolme puhetta. Pääpuhujana oli KHO:n entinen presidentti Pekka Hallberg. Muista puheista vastasivat osakuntalaiset. Emmi Torikka esitti puheen yliopistolle ja Pekka Torvinen puheen Inspehtorille.
Juhlaosuus Sipulissa päättyi vanhoihin tansseihin. Tanssijoita nähtiin lattialla runsaasti.

Jatkoja vietettiin tuttuun tapaan osakunnan tiloissa Domus Gaudiumilla. Sinne kukin siirtyi haluamallaan tavalla. Tilataksia tilatessa paikalle saatiin pieni bussi, johon mahtui hieman alle kaksikymmentä ihmistä. Lumisten katujen ansiosta kyyti bussissa oli hieman pomppivaa.
Jatkoilla tanssittiin ja seurusteltiin. Kuraattori oli hankkinut kaksi pulloa tequilaa, jotta vanha 17 shotin tequilaennätys saataisiin rikottua. Kaksi pullollista upposi jatkoilla olleisiin helposti ja uudeksi ennätykseksi saatiin reilu 20 shottia.

Kuva: Katri Parviainen
Muutamat juhlijat jaksoivat pysyä valveilla koko yön ja osa otti lyhemmät tai pidemmät nokoset. Aamulla lähdettiin ravintola Kappeliin. Sinne matka oli toisilla hieman työläs ja osa luovuttikin matkalla. Kappelissa oli tällä kertaa tiukka linja laulamisen suhteen ja häätöuhkaus saatiin heti, kun Karjalaisten laulusta oli ehditty laulaa pari säkeistöä.

Sillis alkoi osakunnalla sunnuntaina kello 12.00. Silliksen järjestelyistä vastasi toinen emäntämme Leena yhdessä Kymenlaakson osakunnan apuemäntien kanssa. Ruoka oli hyvää ja sitä oli runsaasti. Silliksen jälkeen osa jatkoi vielä Bub-Peteen ja joillain juhliminen päättyi vasta sunnuntai-iltamyöhällä.

Kiitos kaikille juhlan järjestämisessä mukana olleille ja ensi vuotta innolla odottaen!

EMMI TORIKKA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti