Q:n palsta

Tervehdys arvon osakuntatoverit! Viime lehdessä taisin luvata kirjoitella tällä palstalla jotain kevyttä ja hauskaa. Siispä kerron omasta villistä nuoruudestani osakunnalla. Juttu saattaa olla hauska tai sitten ei.

Saavuin siis osakuntaympyröihin armon vuonna 2004. Osakunta vaikutti tuolloin kovin vieraalta paikalta, josta en ymmärtänyt paljoakaan. Fuksiasuntohaussakaan ei minulla tärpännyt, joten en asunnoistakaan oikeastaan mitään tiennyt.

Jostain syystä nakki kuitenkin napsahti. Minusta tuli vuoden 2005 apuisäntä, fuksimajuri ja vaalipäällikkö. Sain vielä asuntohaussakin paikan Vallilan 28-neliöisessä yksiössä. Osakuntaurani oli lähtenyt liikkeelle komeasti. Näin siis ainakin virallisten puitteiden kannalta.

Varsinaisen otteen elämästäni osakunta sai vasta kuitenkin, kun muutin syksyllä Vallilaan. Tuolloin aloimme Litjan Jussin kanssa nautiskelemaan oluen herkullisesta mausta viikoittain. Tuo aika oli todellakin villiä poikamieselämää. Esimerkiksi Jussin kämpässä tyhjien pizzalaatikoiden torni ulottui kattoon saakka. Itse onnistuin pitämään oman pesäni hieman paremmassa kunnossa, mutta rappiolla sitä oltiin joka tapauksessa.

Ei Jussin kämppä (toim. huom)
Tuolloin ammoisina aikoina jopa kokouskaljat saattoivat olla hurja tapahtuma. Eräätkin tuopposet Jussin ja Pekka T.:n (joka oli tuolloin fuksi) kanssa venyivät seuraavaan päivään saakka. Yö vietettiin porukalla erään semikypsään ikään ehtineen naikkosen kämpillä. Kaikki päättyi kuitenkin loppujen lopuksi onnellisesti tuntien pituiseen naurunremakkaan.

Mitä halusin näillä huuruisilla ja vanhoilla jutuillani sitten kertoa? Kaiketikin sen, ettei osakunta ole, eikä saa olla, vain virkojen hoitoa ja kokoustamista. Osakunnan tulee olla paikka ja väylä nauttia elämästä ja tavata hauskoja ihmisiä. Niin on ainakin minulle käynyt. Toivon, että osakuntalaiset muistavat tämän ja tekisivät toiminnasta omalta osaltaan sellaista, jotta elämäniloa ja hauskaa olisi kaikilla. Se tässä maallisessa vaelluksessa lienee kuitenkin tärkeintä.

Tällä kertaa juttuni oli tässä. Myönnän, että sen pituus oli lyhyt ja sisältö kepeää. Ensi kerralla on taas vakavamman kirjoittelun aika. Aion nimittäin käsitellä osakunnan tulevaisuutta sekä positiivisten että negatiivisten näkymien valossa.

ANTTI SAARELAINEN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti