Pääkirjoitus 2/2012


Vuoden ikävintä aikaa on mielestäni aina ollut tammi- ja maaliskuun välinen jakso. Täällä Suomessa sää näyttää kaikkein masentavimmat puolensa, kun on kylmää, pimeää ja aivan liikaa lunta. Elämäkin kulkee tuohon aikaan verkkaisesti, eikä oikein mitään tunnu koskaan tapahtuvan. Tänä vuonna kuitenkin nuo kolme talvikuukautta sujuivat yllättävän mukiinmenevästi. Toissavuotinen talvi jäi vaihdon ansiosta niin lyhyeksi, että kestin tänä vuonna lumikinokset pää pystyssä. Lisäksi olen sittenkin oppinut jälleen pitämään lumesta – kunhan ei mennä liiallisuuksiin – sekä ostin pulkan, jonka avulla hangesta sai oikein nauttia!

Itse jaksan tylsää aikaa mukavien tapahtumien avulla. Jaksotan elämää ja arkea yleensä viikonloppujen mukaan, sillä kun on jotain, mitä odottaa, jaksaa istua välillä luennoillakin. On aikoja, jolloin suorastaan elän vain viikonloppujen voimalla. Tammikuussa alettiin laskea viikkoja vuosijuhliin, sen jälkeen on alettu valmistautua jo vappuun. ”Suurten” tapausten lomaan mahtuu toki monta muuta mukavaa illanviettoa – onhan jokaista viikkoa kohden onneksi yksi viikonloppu, jolloin voi kerääntyä kavereiden kesken nauttimaan muutaman lasillisen (pullollisen) punaviiniä. Säpinää elämään tuovat myös keskelle viikkoa osuvat keikat, konsertit ynnä muut kultturellit elämykset.

Mutta onneksi nyt on kevät! On taas ihanaa kävellä lumettomalla asfaltilla, tuntea kostean mullan tuoksu ja tarkkailla, kuinka maisema alkaa pikkuhiljaa mutta varmasti vihertää. Ja hiphurraa kohta on taas kesä! Sillä mikään ei vain voita Suomen kesää – sitä mitä se parhaimmillaan on, vesisateen ja plus viidentoista asteen sään nyt lyö aika helposti. No joka tapauksessa kohta aletaan elää piknikien, festareiden ja pussikaljoittelun odotuksessa. Jihaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti